Aankomende exposities, kunstroutes, evenementen

Vestingval 2019, Elburg

Vestingval Elburg

In de prachtige vestingstad Elburg is van donderdag 30 mei tot en met zaterdag 8 juni 2019 het cultuurfestival Vestingval. De eeuwenoude monumenten van Elburg vormen het decor voor hedendaagse kunst. Zowel gevestigde als startende kunstenaars  tonen hun werk gedurende dit tiendaagse cultuurfestival.
Het bijna 800 jaar oude Hanzestadje Elburg kan bogen op de grootste ‘monumentendichtheid’ van Nederland, met maar liefst 294 rijksmonumenten op een vierkante kilometer. De statige Vischpoort, de negentiende-eeuwse muurhuisjes en de oude Kazematten zijn nog maar drie van die vele prachtige expositieruimtes. Mijn werk zal te zien in de Kazemat bij de Vischpoort.  Alvast meer weten? Klik hier.

Taribush Kuna 18 juli t/m 7 september 2019

Kado voor de natuur:

“Het Huis Van Willebrord Snel Van Royen”

Open Stal 2019, Olderbekoop

Vooraankondiging Open Stal 20 juli – 18 augustus 2019

Deelname kunstroute Open Stal in Olderbekoop. Het thema van deze 48e editite is “De mens wikt”

Midden Drenthe Culturele Gemeente 2019-2020
De Reis Van De Landman 15 september 2019 – 15 februari 2020

De Reis Van De Landman 

Waarom besloot ik erf en goed te verlaten en de wijde wereld in te trekken? Wat bewoog me om het land waar de familie al generaties woonde achter me te laten en te luisteren naar de lokroep van de vrijheid. Niet gebonden zijn aan dat wat moet en wat er van je wordt verwacht dat je zal doen. Je eigen weg kiezen, je blik verbreden op zoek naar rijkdom, naar succes, naar liefde! De wereld is vol met onontdekte beloften, vol met schoonheid om je over te verwonderen, vol met prikkelende spanning die je doet voelen dat je leeft. Er zullen ontmoetingen zijn met lieden die een taal spreken die je niet verstaat. Je zal onvoorstelbare dieren tegenkomen waarvan je niet weet of je er bang voor moet zijn. Je krijgt eten voorgeschoteld dat je nog nooit hebt geproefd of geroken en waar je je maag mee zal vullen.
De poort naar de toekomst staat open. Het ochtendlicht straalt verwachtingsvol over het pad dat voor mij ligt. Ik voel de haren in mijn nek kriebelen. Kom, we gaan!

Dit heb je gezien of gemist

Winterkunstevenement Te Plak 2018, Nij Beets

Winterkunstevenement Te Plak

“Te Plak”: Kunst in Opsterland organiseert dit jaar voor het eerst Midwinter Kunst op 28 en 29 december in museum it Damshûs te Nijbeets. Dit museum laat normaal de bezoekers ervaren hoe laagveenturf werd gestoken en hoe de veenarbeiders leefden en werkten in de periode van 1863 tot ca. 1920. Hun erbarmelijke werk-, woon- en leefomstandigheden waren de voedingsbodem voor een felle sociale strijd.

Wat is er voor nodig om je ergens ‘Te Plak’ te voelen? Ben je hier op je plek? Waarom voel je je juist hier thuis. Friezen zijn vaak trots op hun Fryslân, hoe komt dat? Kunnen migranten hier ook Te Plak zijn of komen?
Ik ben een van de veertien kunstenaars die exposeren in het openluchtmuseum It Damshûs een kunstproject met het thema Te Plak.
De werken zijn te bekijken in de sfeervolle omgeving van de verlichte huisjes onder het genot van muziek en winterse kost.

Deelnemende kunstenaars:
Lea Adriaans
Rien Broekhuijsen
Petra Dijkstra
Betty van der Kamp
Pauline Kick
Tjitske Langhout & Yvette de Koning
Heleen Langkamp
Michel Pol & Jan Kleefstra & Romke Kleefstra
Alie Popkema & Jahoud Saflo
Jelle Schotanus

Eindexpositie Identitijd in KIK 2018, Kolderveen

Masterclassexpositie Identitijd 

In de oude melkfabriek in Kolderveen exposeren de masterclassdeelnemers van het Drentse en Overijselse kunstproject Identitijd. Ik ben een van de 20 kunstenaars die werk laat zien dat ik heb gemaakt tijdens mijn masterclasstraject.

Eindexpositie Identitijd
22 september – 14 oktober

Masterclasstraject Identitijd

K&C en Stichting Beeldruimte in Overijssel zijn eind 2017 gestart met het kunstproject ‘Identitijd’. Een project voor professionele kunstenaars en amateurkunstenaars uit Drenthe en Overijssel. Als centraal thema werd gekozen voor identiteit versus tijd; Identitijd dus. Kunstenaars werden uitgedaagd om nieuw werk rond dit thema te maken.
Twee jury’s selecteerden uit beide tentoonstellingen twee keer 9 kunstenaars die worden uitgenodigd voor een masterclasstraject.
Het publiek mocht ook een stem uitbrengen op een favoriet kunstwerk. De kunstenaar van het kunstwerk met de meeste stemmen is eveneens uitgenodigd voor het masterclasstraject. Tijdens het masterclasstraject worden de kunstenaars begeleid door de zogenaamde boegbeelden van het project.

Kunst & Cultuur 4daagse Midden-Drenthe 2018.
8 en 9 september
15 en 16 september
11.00 tot 17.00 uur

Atelierroute 2018
De Stichting Kunst- en Cultuur4daagse Midden-Drenthe organiseert in het 16e jaar van haar bestaan de Atelierroute van Midden/Drenthe.
7 ateliers van professionele beeldende kunstenaars in de gemeente Midden-Drenthe openen hun deuren. In deze atelierroute is werk te zien van 12 beeldend kunstenaars.
Deelnemende kunstenaars:
Wiebe F. Bosma, Joan Bruggink, Lidwien Chorus, René Kaiser, Marijke v.d. Meij, Co Raatjes, Colin de Rover,  Anneke Verstegen, Helma v.d. Water, Rien Broekhuijsen.
Gast kunstenaars: Maria Hees en Han Bennink.